SEO Algemeen
 
13 okt 2017
 .
Posted on: oktober 13th, 2017 by Pim No Comments

In een tijd van gebruiksvriendelijkheid en een strenge technische beoordeling van jouw website vanuit Google, is het belangrijk de snelheid en algehele performance van jouw website te testen. Google Pagespeed Insights is altijd een goede tool om te hanteren – je bekijkt jouw website vanuit de ogen van Google – maar een tool die jou zeer uitgebreide, handige info verschaft, is Pingdom Tools. Hieronder een uitgebreide uitleg over Pingdom Tools, waarmee jij na het lezen direct aan de slag kunt!Lees meer

Website check
Posted on: september 22nd, 2017 by Pim No Comments

De 10 beste SEO check tools!

Check hieronder de 10 beste SEO check tools en kom erachter hoe jouw website scoort op verschillende essentiële onderdelen. Er gaat veel tijd zitten in de optimalisatie van een website voor zoekmachines als Google. Louter rankings zeggen niet voldoende, vanwaar je jouw website op de essentiële onderdelen (content, autoriteit, techniek) wilt laten beoordelen, om te weten of je op de goede weg bent. Wij hebben de 10 beste SEO checks op een rij gezet!Lees meer

Posted on: maart 31st, 2017 by Pim No Comments

On-page SEO: Hoe optimaliseer ik voor Google, maar schrijf ik voor bezoekers?

Een flink pijnpunt voor iedere schrijver en/of copywriter onder ons: het schrijven van SEO geoptimaliseerde content. Alhoewel Google steeds meer leert denken als een mens, ligt er nog steeds een wezenlijk verschil tussen wat Google in een tekst wilt lezen en wat een bezoeker wilt lezen. Vaak raak je verstrengelt in een web van regels die de zoekmachine je voorschrijft, terwijl de bezoeker gewoon een lekker lopend verhaal wilt lezen. Gedwongen wordt je in een hels dilemma geplaatst, essentieel voor de toekomst van je website: Moet ik voor Google schrijven, of voor mijn bezoekers?

Door deze tips hieronder hoef je niet te kiezen en krijg je the best of both worlds! Je leert denken als Google en leert hoe je een zoekwoord op tactische plekken verwerkt, zodat de kwaliteit van je tekst hier niet onder hoeft te leiden.

Lees meer

10 feb 2017
 .
Posted on: februari 10th, 2017 by Pim No Comments

HTTP vs. HTTPS: waarom wel en waarom niet?

Misschien wel het grootste vraagstuk onder webmasters momenteel: wel of niet overstappen naar een https-verbinding? ‘Google’s wil is wet, dus we doen het maar gewoon’, is de algemeen heersende gedachte. Dit was ook de gedachte op ons kantoor. Google hecht waarde aan een beveiligde verbinding, om verschillende redenen, dus hebben wij het daar maar mee te doen. Dat een SSL-verbinding een positieve invloed heeft op je ranking, staat daarbij buiten kijf. Maar hoe groot is deze invloed eigenlijk? Waarom is een partij als Nike bijvoorbeeld nog niet overgestapt? Hieronder een oprecht onderzoek naar de toegevoegde waarde van de https-verbinding en een antwoord op de vraag of wij deze overstap wel moeten maken.

Lees meer

31 aug 2016
 .
Posted on: augustus 31st, 2016 by admin No Comments

Je bent net een website gestart. Je bent al redelijk bekend met de ins en outs van SEO, maar waar moet je beginnen? Hoe moet je opboksen tegen die enorme partijen binnen jouw branche? Normaal gesproken duurt het jaren om een gevestigde naam te worden binnen een branche. Gelukkig is dit tegenwoordig op het internet niet meer het geval en hebben wij hier een aantal oplossingen voor. Door deze 4 tips te doorlopen, haak jij snel aan bij de grote partijen binnen je branche en voorzie je jezelf van genoeg traffic om je business van de grond te krijgen.

Lees ook over de 5 meest ongewone SEO tips!

Lees meer

03 aug 2016
 .
Posted on: augustus 3rd, 2016 by admin No Comments

Af en toe raken we wel eens in een sleur met SEO. Overal kom je maar dezelfde tips, tricks en technieken tegen om je website te optimaliseren. Iedereen herhaalt elkaar en je weet echt niet meer wat je moet doen om jouw website bovenaan in Google te krijgen. Gelukkig doorbreken we vandaag deze sleur. We hebben de 5 meest ongewone SEO tips voor je op een rij gezet. Bijna niemand gebruikt deze technieken, maar ze werken wel. Lees daarom direct verder en ontdek wat deze technieken zijn!

Pas op dat je geen black hat SEO technieken gebruikt!

Lees meer

27 jul 2016
 .
Posted on: juli 27th, 2016 by admin No Comments

Het is de meest duistere kant van online marketing: black hat SEO. Wij SEO professionals hebben honderden regels om ons aan te houden om maar die topposities in Google te vergaren. Deze regels zijn – net als in een normale samenleving – aangebracht om orde en duidelijkheid te scheppen. Iedereen heeft een zware weg af te leggen om eindelijk die nummer 1 positie te bereiken. Het is dus ook enorm frustrerend als er andere organisaties ‘illegale’ tactieken en technieken gebruiken om in een mum van tijd bovenaan te staan. Gelukkig worden deze black hat SEO technieken bijna altijd bestraft. Wat zijn eigenlijk de meest gebruikte black hat SEO technieken?

Lees meer

06 jul 2016
 .
Posted on: juli 6th, 2016 by admin No Comments

Iedere ondernemer komt tijd te kort en wil zijn of haar website snel verbeteren. SEO is een langetermijnproces waar constant aan gewerkt moet worden. Je ontkomt er niet aan maandelijks een aantal uur te investeren in de optimalisatie van je website. Om de online competitie binnen Google aan te gaan, moet je website constant up-to-date zijn. Toch zijn er een stel ‘SEO Quick Fixes’: eenmalige updates die jouw rankings een eenmalige flinke boost kunnen geven. Wil je je autoriteit nét dat kleine duwtje in de rug geven, of mis je net dat ene puzzelstukje om je voornaamste concurrent in Google voorbij te gaan, lees dan verder!

Lees meer

22 jun 2016
 .
Posted on: juni 22nd, 2016 by admin No Comments

Je website veranderen, zonder bezoekers te verliezen? Het is mogelijk! Veel ondernemers komen op een gegeven moment op een punt dat zij een andere weg in willen slaan – de website moet op de schop. Bij het aanpassen van zowel het uiterlijk, de inhoud, als de structuur van je website kan er een hoop misgaan. Als je vooraf niet de nodige maatregelen treft, kan het aantal bezoekers op je website soms met wel 80% dalen. Gelukkig maak jij deze fout niet. Door de tips hieronder te volgen kun jij je website veranderen, zonder dat je bezoekers verliest. Hoe je dat doet? Lees verder en ontdek het!

Lees meer

08 jun 2016
 .
Posted on: juni 8th, 2016 by admin No Comments

Ook jij kan de ideale landingspagina maken. In onze blog van vorige week hebben wij al een aantal punten hiervan behandeld. Onder andere de Meta Description & Title Tag, de URL en de Headers zijn hierin aan bod gekomen. Vandaag krijg jij deel twee. Lees vandaag onder andere over:

  • De tekst
  • Interne links
  • Extra Beeldelementen
  • Call to Action

Lees meer

Zoekwoorden

facebookgoogle+twitterlinkedin

© 2017 SAM Online Marketing. Alle rechten voorbehouden. - Created by SAM Online Marketing & Webdesign

Algemene voorwaarden - Sitemap